На Закарпатті збудують більше 8 км нової дороги та оновлять шлях, який об’єднає туристичні родзинки області

На Закарпатті збудують більше 8 км нової дороги та оновлять шлях, який об’єднає туристичні родзинки області


село верхній студений


На Закарпатті збудують більше 8 км нової дороги та оновлять шлях, який об’єднає туристичні родзинки області

Дорога, яка об’єднає ключові туристичні родзинки нашої області із сусідніми Львівською та Івано-Франківською, стане рушійною силою у розвитку туризму всього Карпатського регіону. А маючи продовження аж до румунського кордону, «Мале Карпатське коло» відкриє шлях до наших найцікавіших туристичних локацій Закарпаття для іноземних туристів.
Минуло 9 місяців з того часу, як три області, які втілюють потужний та унікальний інфраструктурний проєкт «Мале карпатське коло», включений у програму «Велике будівництво», збиралися разом, щоб обмінятися досвідом і поділитися результатами роботи. Нині, під час виїзної наради на Львівщині, керівництво Закарпатської області розповіло про етапи реалізації проєкту, повідомили в пресслужбі Закарпатської ОДА.


Одна з частин проєкту «Мале карпатське коло» у межах Закарпаття, буде нелегкою. Роботу над ним розділили умовно на дві частини.
Одна з них включає реконструкцію та капітальний ремонт існуючих автомобільних доріг державного (М-06 Київ-Чоп, Т-07-18 Нижні Ворота – Воловець – Міжгір’я, Т-07-37 Хуст – Шаян – Вишково – Буштино, Р-21 Долина – Хуст) і місцевого значення (С 070606 Ізки – Верхній Студений, О 070603 Синевир – Колочава – Буштино, О 071303 Вишково – Яблунівка – Держкордон з Румунією.
Інша частина проєкту – об’ємніша. Збудувати більше 8 км нової дороги у складній місцевості, через ліс.
На цьому етапі вже провели геодезичну зйомку, уклали договори на розробку детальних планів території, оформили документи та присвоїли кадастрові номери для подальшого вилучення земель під будівництво дороги. Окрім того, готується звернення до Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства, ціль якого отримати згоду на вилучення земель лісового фонду під новий автошлях. Усі втрати лісомисливському господарству відшкодують.

Водночас, було зазначено, що попереду ще чимало підготовчих робіт у вигляді нотаріальної згоди, виготовлення проєктів землеустрою, оголошення процедури відкритих торгів на виготовлення проєктної документації для нової дороги. Усі ці процедурні моменти, яких слід дотримуватися в межах чинного законодавства, досить тривалі і в підсумку триватимуть більше, ніж безпосереднє будівництво дороги.



2021-10-24
переглядів: 1202
джерело: перший.com.ua

ДОДАТИ КОМЕНТАР (тільки українською мовою.):

автор:
коментар:


коментарі(2):

2021-10-27 До Солянички Річанської
Іди до Перепечки тепер,свого відладилась за доларами,а Перепечко най тя мало повозит.Мало най тя погонит як тя гонив до тепер.Ви обоє єднакі лепаві та каправі.

2021-10-25 Циган
Треба надорогу навозити болота як циган в студеному.

свіжі новини:
(верхній студений)

свіжі коментарі:
(верхній студений)

всі коментарі

найбільше читають:
(верхній студений)